Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП – Илиана Беновска

...
Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП – Илиана Беновска
Коментари Харесай

Беновска-Петков-Василев: На Борисов и Доган – Като “малки кончета” потропвате с “копитца”!

Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП – Илиана Беновска „ Беновска пита – Радио К2 “, от 20. 10. 2022 година

Илиана Беновска: Г-н Василев и господин Петков, има едно стихотворение на Павел Матев „ Млади кончета пият вода “. Преди време ви питах Борисов не е ли „ огромна хапка “ за „ устата “ на Политическа партия, в този момент виждате, че и другите исторически партии ви демонстрират, че не може по този начин елементарно да влезете и да „ потропвате с копитца “ в политиката! Какво щяхте да споделите тук, на тази открита среща, нещо, което не сте споделили и което ще ги увлече? Имате ли неповторими политически хрумвания, или просто повтаряте едни и същи „ мантри “?

Асен Василев: Това, което казахме и долу, когато отправихме поканата – би трябвало да стартира развой, в който партиите да могат да си приказват! А не да приказват на своите гласоподаватели от трибуната на Народното събрание! И този развой би трябвало да е обществен, защото нито обществото има вяра на политиците, нито те имат вяра един на различен. Единственото лекуване за тази липса на доверие е бистрота и гласност! А това, че има партии, които дълги години са решавали тези процеси при затворени порти, съгласно нас ни докара до настоящата патова обстановка. Виждате, ние оттеглихме нашия претендент, и все пак нито претендентът на ГЕРБ, нито претендентът на Движение за права и свободи, нито претендентът на „ Възраждане “ съумя да събере болшинство! Очевидни подмолни сделки при затворени порти не могат да произведат болшинство! Това е доста добре и оздравително за България!

Илиана Беновска: Не слушам какво щяхте да им кажете тук, на отворените порти!

Асен Василев: Току-що го казахме!

Илиана Беновска: Не, това, че е транспарантно и незадкулисно не е ново! Кажете работещата политическа концепция, с цел да може България да върви напред!

Асен Василев: Работещата политическа концепция също я споделих – да кажат какви са качествата, които претендентът желаят да има, и всяка партия да номинира не от личните си редици, а от редиците на другите!

Кирил Петков: Това, което би трябвало да се каже ясно, и апропо да знаете, че това, че те сега не са тук, и тази конференция е покана! С други думи – процесът не е приключил. Ние в този момент не споделяме – щом не сте тук, значи няма! Напротив, това е апел да дойдат тук, когато решат, когато се усещат удобно, тъй като ние всички работим за българския гласоподавател. Това, което господин Василев сподели, да вземем за пример всеки да предложи двама претенденти от друга политическа партия, е метод за правене на мостове сред политическите партии. Но българският народ би трябвало да е очевидец на това. Защото доверието в тази институция е спаднало не тъй като хората не са идвали тук или са си тръгнали! А тъй като вън всички хора споделят – ние сме ви избрали, с цел да решавате проблеми, ние желаеме да знаем какви са правилата, които вземат решение проблемите. И сега наподобява, че приказваме единствено за ръководител. Реално приказваме по какъв начин оттук насетне това Народно заседание да взема решение същинските проблеми. И в случай че отворим този формат, да има транспарантно говорене за тежките задания, които никой не може самичък да реши, тогава се надяваме, че всеки ще обере своите политически говорения и пред всички гласоподаватели ще може дружно да се покаже конструктивност, да се покаже решение на въпроса! Така че и днешната конференция, която стана сега конференция, е действително покана!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР